Over ons

Mijn naam is Dave van Haaften. 

Motorrijden is mijn passie en daardoor is het voor mij niet meer dan natuurlijk geworden hier mijn beroep van te maken. Al meer dan 30 jaar ben ik nu ook beroepsmatig met motorrijden bezig, één van mijn doelen is zelf steeds beter te worden maar vooral deze kennis te delen.

In 1990 ben ik Motor instructeur geworden bij defensie, waar ik opleidingen heb verzorgd voor de Koninklijke Marechaussee en andere eenheden, zowel on-road als off-road. Vanuit Defensie heb ik ook 7 jaar de  motoropleidingen voor de Politie gegeven namens de Politie Academie.

Dave van Haaften

Sinds 2004 ben ik KNMV motor- instructeur. Bij de KNMV heb ik alle voorgezette rijopleidingen (VRO 1, 2 en 3) gegeven op het terrein van de Politie Academie te Lelystad en op het circuit.

Ik mag me gelukkig prijzen één van de weinige Afstemmingsbegeleiders te zijn voor de KNMV, dit houdt in dat ik de kwaliteit van lesgeven controleer en bewaak van de KGI instructeurs (KNMV Gediplomeerd Instructeur) die werkzaam zijn bij verschillende rijscholen in heel Nederland.

Een KGI instructeur heeft de nodige ervaring, didactische vaardigheden en kennis om cursisten iets extra’s te kunnen bieden zeker in het geval van risico perceptie,  voertuigbeheersing en positie op de weg.

Mijn streven is om elke motorrijder beter te laten worden in alles wat maar met motorrijden te maken heeft, op ieders persoonlijke niveau en ervaring, op een manier waar je je als Biker prettig en ontspannen bij voelt en hierdoor nog meer kan genieten van deze mooie hobby.

Het geeft mij een geweldig gevoel dat na een training de opgedane technieken op de juiste manier en momenten toegepast worden door een zodanige voertuigbeheersing en kijktechniek dat elk gebied een uitdagende maar veilige rit wordt.

Mijn hobby’s zijn Motorrijden, Formule 1 en het Bourgondische leven!