Motortrainingen in het buitenland
Leer beter en veiliger motor rijden

Eifeltraining

De Eifeltraining is voor iedereen die beter, maar vooral veiliger wil leren motorrijden. De Eifel biedt de ideale (bochtige) omstandigheden om de juiste bochtlijnen te leren rijden in combinatie met de juiste positie op de weg.

Deze uitdagende motortraining in het buitenland zoomt in op een aantal aspecten:

 • Wat is de juiste positie op de weg in verschillende situaties en hoe lees ik ‘de taal’ van de weg?
 • Hoe kan ik goed anticiperen en snelheid aanpassen voor een mooie combinatiebocht gevolgd door een schitterende haarspeldbocht?
 • Hoe kan ik na een haarspeldbocht die auto inhalen met een mooie, vloeiende en veilige inhaalactie?
 • Welke remtechniek zal ik in een bepaalde situatie toe moeten passen?
 • Maar wat vooral belangrijk is: hoe kan ik ontspannen en met veel plezier motorrijden?

Met de opgedane vaardigheden kun je in elk bergachtig gebied goed uit de voeten.

Waarom deze training volgen bij Moto Advanced?

Omdat wij ons onderscheiden van anderen, de training wordt gegeven om je iets te leren! Niet alleen op de weg maar ook de theorie, deze theoretische uitleg gaat echter niet ten koste van de praktijkdagen maar wordt de avond tevoren gegeven (mits je een extra overnachting neemt natuurlijk) anders wordt het de ochtend voor aanvang (van 08:00-09:00uur) gegeven. De groepen zijn klein zodat het overzicht op alle cursussen blijft, het is een bochtig gebied als je met meer dan 5/6 personen rijdt dan is de eerste en/of laatste niet meer te zien.

Dave heeft ontzettend veel jaren ervaring, om een snel overzicht te geven; hij heeft de Marechaussee en de motorpolitie op de motor opgeleid, heeft trainingen op het motorcircuit gegeven en alle voortgezette trainingen bij de KNMV. Je bent bij Dave dus in goede handen.

Eifeltrainingen

Kosten
€ 595,00 pp op basis van 3 dagen en twee overnachtingen
(incl. ontbijt en diner)

Extra overnachting

€ 65,00 pp (incl. ontbijt en/of diner)

De cursus wordt met max. 5 cursisten gegeven (indien het een vaste (vrienden)groep is kan het ook tot max. circa 6 personen).

Wat is belangrijk om te weten?

Aan de hand van je inschrijving gaan we na wat jouw leerdoelen zijn. Je komt dan in een groep terecht met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau en soortgelijke wensen. Wil je met een eigen (vrienden)groep komen, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk.

De cursus begint met een theoretische uitleg ondersteund door video-opnames. Er wordt nadrukkelijk ingegaan op het cursusprogramma “wat gaan we doen en wat willen we leren”. Daarna starten we met de wegtraining.

 • De instructeur zal via de portofoon de cursisten persoonlijk voorzien van instructie en coaching.
 • Iedere medecursist hoort alle aanwijzingen en kan deze tips en tools ook zelf toepassen.
 • Er wordt meerdere keren gestopt om de rit te evalueren en de nodige feedback te ontvangen.
 • Ook zal er gevraagd worden naar je persoonlijke ervaringen (hoe heb je de rit tot nu toe beleefd?). Jouw gevoel is namelijk heel belangrijk!
 • Tevens wordt de inwendige mens niet vergeten.
 • Tijdens de cursus wordt er gefilmd, deze opnames worden ’s-avonds bekeken met natuurlijk weer de nodige feedback en de opnames krijg je mee naar huis aan het einde van de cursus.

  Extra informatie
  Bij aanvang van een cursus is het raadzaam om een avond van tevoren te komen en na de cursus nog een extra overnachting te nemen. De afstanden die tijdens de cursus gereden worden variëren van 150 tot +/- 250 km per dag in een bochtig gebied.
  Dit is uiteraard een advies!

Eifeltrainingen 2024
nog te plannen
info volgt

Impressie motortraining in de Eifel

Onze motorreizen zijn een ware belevenis. In een leuke, gezellige groep van mede-motorliefhebbers rijd je door mooie, natuurrijke gebieden. Je geniet van de omgeving en werkt ondertussen aan je motorskills.

Bekijk hieronder onze impressie van een reis naar de Eifel.

Enthousiast geworden? Schrijf je nu in!

Inschrijven motortraining Eifel

steven van lent
steven van lent
23/04/2022
Veel plezier beleefd aan de 3 daagse cursus in de eifel, aanrader voor iedere motorijder. Ontzettend veel geleerd!! Bedankt dave!!!
Andre Lokker
Andre Lokker
12/07/2021
Paar dagen geleden zijn we: Ronald Janssen, Mariska van Zaltbommel, Leon van Zaltbommel en ik André Lokker, teruggekomen van een training in de Eifel. Wat een mooie en leerzame training was dit. Het waren lange maar zeer leerzame dagen. We hadden dit veel eerder moeten doen. Iedereen van de groep is er stukken beter van teruggekomen en rijden relaxter op de motor in alle weeromstandigheden. Geen bochtje is voor ons te smal en/of te stijl om hier in een vloeiende lijn doorheen te rijden. We willen Dave erg bedanken voor zijn training en het overbrengen van de vele jaren ervaring, naast Dave hebben we Conny die ons in het huis heeft verwent met de heerlijke maaltijden en de haar spontane vrolijke uitstraling. NOGMAALS BEDANKT NAMENS ONS ALLEN.
Michael Klaassen
Michael Klaassen
11/07/2021
Fantastische 3 daags cursus gevolgd en veel geleerd wat weer meer vertrouwen geeft. Naast de gepassioneerde cursusleider Dave waarbij niets te is geldt het zelfde voor de gastvrouw Connie. Een geweldige combinatie en ik zal ze in de toekomst zeker nog zien met een andere cursus. Voor nu was het voornamelijk lijnen rijden, veiligheid, beter leren kijken en als wat nodig is om probleemloos te rijden. Bedankt Dave en Connie!
Ingo Schrans
Ingo Schrans
06/10/2020
Begin september '20 de Eifel-training gedaan. Ondanks dat ik al ruim 30 jaar mijn motorrijbewijs heb (wel m.n. recreatief onderweg) heb ik ontzettend veel geleerd!! Dave is een professional, bevlogen en gepassioneerd en weet je op een prettige manier in 3 dagen tijd als motorrijder te laten groeien. Rijtechniek, inzicht, veiligheid en plezier (de prachtige, gevarieerde omgeving en het heerlijke weer hielpen natuurlijk) hebben mij op alle fronten meer vertrouwen gegeven! De thuisbasis (een gehuurd vakantiehuis) wordt super gerund door Conny: lekker eten en drinken, een prima leeromgeving en fijne kamers. Deze cursus is een echte aanrader!!
Dick Moes
Dick Moes
02/10/2020
Prima training. Motor beter leren kennen, voel me veel zekerder bij het rijden. Veiligheid is een belangrijk thema. Accommodatie oké en eten prima verzorgd door Connie. Dave is in positieve zin erg fanatiek, om een uur of 9 's avonds moet je hem echt 'uit zetten'. Toptraining in prima sfeer. Had ik 20 jaar eerder moeten doen
Piet Gons
Piet Gons
29/09/2020
Hallo Connie en Dave, een prima, goed in elkaar gezet, voortgezette rijopleiding. Leerzaam voor een ieder niveau die hier aan deelneemt. En uiteraard gezellig en een perfecte verzorging. Dank jullie en mede cursisten voor de gezellige leerzame dagen.
Patric van Kakerken
Patric van Kakerken
14/07/2020
Eind juni 2020 had ik de kans om een Eifel training mee te maken. Vele jaren rijervaring had ik al. Sterker nog, bijna 20 jaar hiervan ben ik rijinstructeur in deze categorie. Blanco ging ik deze training in en ondanks mijn vele jaren ervaring heb ik ontzettend veel geleerd. De opbouw van de training is zeer goed en aangepast aan het niveau van de kandidaten. Het naderhand evalueren met bijbehorend filmmateriaal laat je duidelijk zien waar er winst te behalen is. Dave is een gedreven zeer goede instructeur die een ieder op een hoger plan kan krijgen zonder die persoon over de top te halen. Het verblijf in het huis is prima geregeld. Connie laat het je aan niets ontbreken. We hadden een fijne groep wat het dan helemaal af maakt. Als je deze training volgt zul je niet zo snel je teen stoten, maar alleen maar een betere motorrijder worden met meer vertrouwen.
Albert Schapink
Albert Schapink
06/07/2020
Deze driedaagse training in de Eifel met Dave is een absolute aanrader. Ik heb enorm veel van deze cursus geleerd en rijd nu met veel meer vertrouwen op de motorfiets. Goede accommodatie en een gezellige groep. Ik kom zeker nog een keer.
Marius van der Vloed
Marius van der Vloed
06/07/2020
In juni 2020 de Eifeltraining gevolgd bij Dave, ongeveer 8 maanden na het behalen van mijn A-rijbewijs. Deze training was echt een aanvulling! Je wordt beter in zo'n beetje alles wat met motorrijden te maken heeft; (rem)techniek, motorbeheersing, kijkgedrag, positie en bochtlijnen. Het terugkijken van het beeldmateriaal in de avond is een waardevolle aanvulling, omdat je in alle rust goed ziet wat je doet op die fiets. Bovendien een hoop lol, leuke groep, schitterende omgeving en heerlijk rijden. Genieten!