Motortrainingen in het binnenland
Diverse rijvaardigheidstrainingen

Heropstaptraining

Zie je ertegen op om weer met je motor het (drukke) verkeer in te gaan? Is het al een lange tijd geleden dat je het ‘motorgevoel’ hebt gehad en wil je graag met vertrouwen weer gaan motorrijden? Deze opfriscursus is juist voor jou bedoeld!

De cursus begint met theoretische uitleg, met name de plaats op de weg m.b.t. bochten e.d.

Dan starten we met voertuigbeheersing en doen een aantal oefeningen om het vertrouwen weer langzaam op te bouwen. Er zullen oefeningen voor de bediening en balans getraind worden. Tevens zullen de slalom en het keren in beperkte ruimte behandeld worden. Ook de rem- en uitwijkoefeningen komen aan de orde.

Als dit goed gaat gaan we de openbare weg training volgen. Tijdens deze training besteden we aandacht aan de positie op de weg, kijktechniek, bochtentechniek en risico perceptie. Onder leiding van een ervaren rijinstructeur rijd je met maximaal 3-4 andere cursisten een afwisselende route. Via de portofoon krijg je direct feedback en aanwijzingen.

De cursus wordt afgesloten met een evaluatie en je ontvangt een certificaat waarmee je bij een aantal verzekeringsmaatschappijen korting kunt krijgen.

Cursusinfo

Kosten
Dagdeel € 159,00
Gebruik eigen motor

Dagtraining Limburg

Ook deze (dag)training is voor iedereen die beter, maar vooral veiliger wil leren motorrijden. Net zoals bij de training in de Eifel vinden wij in Limburg de meest ideale omstandigheden om de juiste bochtlijnen te leren rijden in combinatie met de juiste positie op de weg en de juiste kijktechniek.

Tijdens de cursus komen de volgende facetten aan de orde:

  • Wat is de juiste positie op de weg in verschillende situaties en hoe lees ik ‘de taal’ van de weg?
  • Hoe kan ik goed anticiperen en snelheid aanpassen voor een mooie combinatiebocht gevolgd door een schitterende haarspeldbocht?
  • Hoe kan ik na een haarspeldbocht die auto inhalen met een mooie, vloeiende en veilige inhaalactie?
  • Welke remtechniek zal ik in een bepaalde situatie toe moeten passen?
  • Maar wat vooral belangrijk is: hoe kan ik ontspannen en met veel plezier motorrijden?

Cursusinfo

Kosten dagcurus

– Gebruik  eigen motor.
– Excl. lunch

Prijs: € 250,- 

Dit zijn een aantal facetten die aan de orde komen tijdens deze cursus.

Met de opgedane vaardigheden kun je in elk bergachtig gebied goed uit de voeten.
 Iedere medecursist hoort alle aanwijzingen en kan deze tips en tools ook zelf toepassen.

De instructeur zal via de portofoon de cursisten persoonlijk voorzien van instructie en coaching. Iedere medecursist hoort alle aanwijzingen en kan deze tips en tools ook zelf toepassen.

Er wordt meerdere keren gestopt om de rit te evalueren en de nodige feedback te ontvangen. Ook zal er gevraagd worden naar je persoonlijke ervaringen (hoe heb je de rit tot nu toe beleefd?). Jouw gevoel is namelijk heel belangrijk! Tevens wordt de inwendige mens niet vergeten.

Rijden bij duisternis

De taal van de weg is ook in het donker te lezen. Deze training geeft je meer inzicht in wat je wel kunt zien en leert je met die informatie te werken. Zo wordt rijden in het donker een stuk veiliger.

De training begint om 18.30 uur met theorie. Tussen 19.30 en 23.00 uur zullen we op eigen motor een avondrit rijden waarin de verschillende aspecten aan de orde komen.

Via de portofoon krijg je direct feedback over je verrichtingen. Je medecursisten horen deze feedback ook, zodat wat gezegd wordt voor iedereen kenbaar en toepasbaar is.

De training wordt ’s avonds, met name in de herfst, winter en het vroege voorjaar gegeven.

Cursusinfo

Kosten
4 uur € 150,-

Gebruik eigen motor

steven van lent
steven van lent
23/04/2022
Veel plezier beleefd aan de 3 daagse cursus in de eifel, aanrader voor iedere motorijder. Ontzettend veel geleerd!! Bedankt dave!!!
Andre Lokker
Andre Lokker
12/07/2021
Paar dagen geleden zijn we: Ronald Janssen, Mariska van Zaltbommel, Leon van Zaltbommel en ik André Lokker, teruggekomen van een training in de Eifel. Wat een mooie en leerzame training was dit. Het waren lange maar zeer leerzame dagen. We hadden dit veel eerder moeten doen. Iedereen van de groep is er stukken beter van teruggekomen en rijden relaxter op de motor in alle weeromstandigheden. Geen bochtje is voor ons te smal en/of te stijl om hier in een vloeiende lijn doorheen te rijden. We willen Dave erg bedanken voor zijn training en het overbrengen van de vele jaren ervaring, naast Dave hebben we Conny die ons in het huis heeft verwent met de heerlijke maaltijden en de haar spontane vrolijke uitstraling. NOGMAALS BEDANKT NAMENS ONS ALLEN.
Michael Klaassen
Michael Klaassen
11/07/2021
Fantastische 3 daags cursus gevolgd en veel geleerd wat weer meer vertrouwen geeft. Naast de gepassioneerde cursusleider Dave waarbij niets te is geldt het zelfde voor de gastvrouw Connie. Een geweldige combinatie en ik zal ze in de toekomst zeker nog zien met een andere cursus. Voor nu was het voornamelijk lijnen rijden, veiligheid, beter leren kijken en als wat nodig is om probleemloos te rijden. Bedankt Dave en Connie!
Ingo Schrans
Ingo Schrans
06/10/2020
Begin september '20 de Eifel-training gedaan. Ondanks dat ik al ruim 30 jaar mijn motorrijbewijs heb (wel m.n. recreatief onderweg) heb ik ontzettend veel geleerd!! Dave is een professional, bevlogen en gepassioneerd en weet je op een prettige manier in 3 dagen tijd als motorrijder te laten groeien. Rijtechniek, inzicht, veiligheid en plezier (de prachtige, gevarieerde omgeving en het heerlijke weer hielpen natuurlijk) hebben mij op alle fronten meer vertrouwen gegeven! De thuisbasis (een gehuurd vakantiehuis) wordt super gerund door Conny: lekker eten en drinken, een prima leeromgeving en fijne kamers. Deze cursus is een echte aanrader!!
Dick Moes
Dick Moes
02/10/2020
Prima training. Motor beter leren kennen, voel me veel zekerder bij het rijden. Veiligheid is een belangrijk thema. Accommodatie oké en eten prima verzorgd door Connie. Dave is in positieve zin erg fanatiek, om een uur of 9 's avonds moet je hem echt 'uit zetten'. Toptraining in prima sfeer. Had ik 20 jaar eerder moeten doen
Piet Gons
Piet Gons
29/09/2020
Hallo Connie en Dave, een prima, goed in elkaar gezet, voortgezette rijopleiding. Leerzaam voor een ieder niveau die hier aan deelneemt. En uiteraard gezellig en een perfecte verzorging. Dank jullie en mede cursisten voor de gezellige leerzame dagen.
Patric van Kakerken
Patric van Kakerken
14/07/2020
Eind juni 2020 had ik de kans om een Eifel training mee te maken. Vele jaren rijervaring had ik al. Sterker nog, bijna 20 jaar hiervan ben ik rijinstructeur in deze categorie. Blanco ging ik deze training in en ondanks mijn vele jaren ervaring heb ik ontzettend veel geleerd. De opbouw van de training is zeer goed en aangepast aan het niveau van de kandidaten. Het naderhand evalueren met bijbehorend filmmateriaal laat je duidelijk zien waar er winst te behalen is. Dave is een gedreven zeer goede instructeur die een ieder op een hoger plan kan krijgen zonder die persoon over de top te halen. Het verblijf in het huis is prima geregeld. Connie laat het je aan niets ontbreken. We hadden een fijne groep wat het dan helemaal af maakt. Als je deze training volgt zul je niet zo snel je teen stoten, maar alleen maar een betere motorrijder worden met meer vertrouwen.
Albert Schapink
Albert Schapink
06/07/2020
Deze driedaagse training in de Eifel met Dave is een absolute aanrader. Ik heb enorm veel van deze cursus geleerd en rijd nu met veel meer vertrouwen op de motorfiets. Goede accommodatie en een gezellige groep. Ik kom zeker nog een keer.
Marius van der Vloed
Marius van der Vloed
06/07/2020
In juni 2020 de Eifeltraining gevolgd bij Dave, ongeveer 8 maanden na het behalen van mijn A-rijbewijs. Deze training was echt een aanvulling! Je wordt beter in zo'n beetje alles wat met motorrijden te maken heeft; (rem)techniek, motorbeheersing, kijkgedrag, positie en bochtlijnen. Het terugkijken van het beeldmateriaal in de avond is een waardevolle aanvulling, omdat je in alle rust goed ziet wat je doet op die fiets. Bovendien een hoop lol, leuke groep, schitterende omgeving en heerlijk rijden. Genieten!

Inschrijven motortrainingen